Protest mot förslag om nedläggning av Gustav Adolfskolan

Quoted post


Gäst

#85

2015-11-05 08:46

Jaha, där kom det. Läser dagens AT. Dyrare lokalkostnader med förskola i Gustav Adolfsskolan. Dessa olika budgetar.  I botten är alla skattepengar från oss Alingsåsare, med bistånd från övriga Sverige. 

Vad tycker föräldrar och elever från Nolhaga och Östlyckan om nedläggning och överflyttning? 

Det kommer att pumpas in massor av fler elever hos dem! Fler klasser och större. Det står i dagens AT att "Större enheter och lärare leder till större elevstöd ". 

Tror inte det! Hur är det idag med stödet? Får alla som behöver det hjälp? Hur många fler elever kommer det gå snett för? Det är för sent att vara efterklok när allt är ändrat! Jag tror inte, att detta är en bra lösning.  

Be istället om hjälp! Banker, kyrkor och Vinden. Går det att samla ihop och öronmärkta pengar så skolans nuvarande verksamhet kan fortsätta?   

Rykten går inom kommunens väggar; att Bert Karlsson vet hur en slipsten ska dras.

Svar


Gäst

#86 Re:

2015-11-05 16:20:43

#85: -  

 Är förälder till en elev på Östlyckan och det är ju inte så att jag jublar av glädje precis ;)

Om nedläggningen blir av är eleverna naturligtvis välkomna men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte helst ser att allt är som det är. 

Det är redan stora klasser på Östlyckan. Mellan 28-30 i varje klass och matsalen är liten.... Det kommer att bli trängre...



Gäst

#97 Re:

2015-11-07 00:23:20

#85: -  

 Jag har MYCKET svårt att tro att det blir några hurra-rop på övriga skolor.Där är redan klasserna så stora att lärarna mår dåligt av det och har svårt att hantera dagens situation. Stödet kommer minska,  i större klasser ökar naturligtvis behovet av stöd.Hänvisar till vilket bekräftelsebehov eleverna får genom att inte bli tillräckligt sedda. Därtill de som behöver stöd av andra skäl.Stödet är jättebra på både Nolhaga o Östlyckan men kommer självklart inte räcka till. Vi lever i en tid då föräldrarna är längre bort från sina barn i unga år. Vilket ger sig uttryck på olika sätt i högre ålder som högstadiet. Kommunen vill  kännas vid den anknytningspedagogik som är grubden för barns lärande. Men man satsar inte i yngre åldrar och nu rycker man bort mattan helt o hållet. De är tyvärr inte smartare än så våra politiker. Vilket är oerhört tråkigt, för det är denna generation som ska ta hand om dom på ålderns höst.Förutsättningarna för att de ska ha lärt sig känna empati och bry sig känns väl minimala.