Förvaltningarna inom Region Gotland sammanställer inför varje budgetår sina respektive upphandlingsplaner, vilka sedan sammanställs av den centrala upphandlingsfunktionen hos regionstyrelseförvaltningen till en regionövergripande upphandlingsplan.
Den regionövergripande upphandlingsplanen ska täcka upphandlingsbehovet över de kommande fyra verksamhetsåren, och används som ett verktyg för samordning, planering, resurssättning och prioritering av Region Gotlands behov av upphandlingar både på kort och på lång sikt.
Socialförvaltningen har upprättat sin upphandlingsplan utifrån de aktuella ramavtal och entreprenadavtal som finns tecknade idag, samt andra specifika varor eller tjänster som verksamheten behöver upphandla. Önskade tidpunkter för start av upphandling respektive önskat leveransdatum har beräknats utifrån antagandet att eventuella förlängningsoptioner i befintliga avtal utnyttjas fullt ut.
Uppstår det behov av tillkommande upphandlingar, stämmer ansvarig chef av behovet med förvaltningens ekonomichef och avtalscontroller för en bedömning av tidplan och finansiering. Upphandlingen tillförs därefter förvaltningens upphandlingsplan.
Beslut i respektive upphandlingsärende sker enligt fastställd delegationsordning.
Ärendets behandling under mötet Marica Gardell, socialdirektör, föredrar ärendet och berättar för socialnämnden om förvaltningens upphandlingsplan för 2021-2024. Detta är ett informationsärende.
Innan socialnämndens sammanträde startade kom representanter från Trots kvinnojour till socialnämnden med en namninsamling och tillhörande brev till socialnämnden. Ordförande läser upp brevet som följde med namnlistan för socialnämnden. Brevet och namninsamlingen kommer att diarieföras efter sammanträdet. Socialnämnden uppdrar åt förvaltningen att återkoppla till Trots om hur socialnämnden resonerar. Socialdirektören berättar att förvaltningen har ett inbokat möte med representanter från Trots kvinnojour nästa vecka.” Slut citat
Insamlingen har lett till att ett konstruktivt möte och samtal hållits mellan TROTS och Socialförvaltningen på Gotland med en dialog om läget och möjliga lösningar för framtiden. Så sista ordet är inte sagt.
Kvinnojouren TROTS på Gotland
Dela denna namninsamling
Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.
Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
Kontakta dina vänner
Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.