Återinför Tjänstemannaansvaret enligt Finsk modell!


Gäst

/ #502

2016-05-13 05:36

Tjänstemannaansvaret är oerhört viktigt ex vid utredning och beslut om livränta! När det görs fel ,rättas det inte till.Ansvarig ttjänsteman flyttar , och ingen tar ansvar!LR-ombudsmän,som har låtsat att de ska hjälpa en , flyttas , byter jobb eller är sjukskrivna mest hela tiden! Man får inte någon hjälp!
Alla glider undan ansvaret ,och du står där ensam med ditt felaktiga beslut ,för evigt gällande, i handen och ser att Försäkringskassan och arbetsgivaren inte räknat med övertids- biinkomsterna, trots att detta står i lag och avtal att dessa ska med! Det var ju konstant övertid och man har ställt upp lojalt alla de gånger arbetsgivaren, kommunen begärt detta!

Det finns många andra exempel där tjänstemannaansvar behövs ex på kolossen migrationsverket, där rent subjektiva avslags-beslut ,som fattats av någon underordnad tjänstekvinna ,förföljer den asylsökande ( mordhotade) ända upp i högsta domstolen med avslag ,par automatik,då Migrationsverket alltid får rätt (hur fel beslutet än är ex i miggornas rent ologiska resonemang ex beträffande kanunhotade albaner, som förväntas söka hjälp hemma hos den korrupta poliskår, som de flyr ifrån , och som gör att deras land i re kan komma med i Eu ännu! Slutsats?
De ( ofta kriminella) ensamkommande , oidentifierade s k "barnen" får däremot stanna ! Då är det inte möjligtvatt utvisa! Lika felbeslutat det! Ansvar krävs! Svenska folket utsätts ju för plundring och bedrägeri ( assistanshärvorna ex Hassan Charkas!) och sedan har vi islamistiska våldsbrott och trakasserier utan kraftfull åtgärd och nyorientering! Asylprövningarna är ett rena godtycket , ett rent lotteri!Man kan misstänka mutor eller s k "sahlinskt" intygande i bakgrunden! Allt är möjligt i dagens Sverige , som även kan benämnas "Absurdistan". Självklar skulle asylprövni garna bli mera rättvisa ,om vite utdömdes vid fel! Det kostar m a o inget för miggan som har bråttom att göra fel! Hon/han sitter ju kvar på sin post till pensionen! Det märks bara om någon överklagat, så att titta på ex överklagade domar ,kan vara en indikation så god som någon, för att få reda på mer om tillståndet här i landet och en katalog över godtyckliga felbeslut som inte rättats till ex lärarlön, eller avslag ! En teknik som myndigheter använder är att göra sig osynliga och onåbara per telefon.