Bygg fler fotbollsplaner runt Slottsskogen!

Kontakta namninsamlingens skapare

Hej vänner!

2024-09-17 18:44:55

Stort tack för era underskrifter, kommentarer och engagemang i frågan.
Jag skrev i slutet av augusti till nämnden och berörda polikter och bifogade allas underskriver och kommentarer.
Förra veckan fick jag två svar. Jag bifogar dessa nedan. 

Allt gott, 
Christoffer Sevholt, lagledare GFF

"Hej!
Tack för att ni hör av er till oss i denna viktiga fråga. Jag arbetar som tjänsteperson för Vänsterpartiet med ansvar för bl.a. idrotts- och föreningsfrågor inom det rödgröna styret i Göteborgs Stad och kan besvara ert mejl. Precis som ni skriver håller vi med om att anläggningssituationen är ansträngd för fotbollen i Majorna, Linné, Annedal och Masthugget. Bristen på planer får allvarliga konsekvenser med försämrade möjligheter till tränings- och matchspel. Ett aktiv idrotts- och föreningsliv som främjar folkhälsan, inte minst för barn och unga, förutsätter god tillgång till planer. Inom stadens styre, där Vänsterpartiet har ett särskilt ansvar, arbetar vi på flera sätt för att förbättra kvaliteten och tillgängligheten till fotbollsplaner i områdena och resten av Göteborg. Det handlar om underhållet av befintliga planer, möjligheterna till att utöka befintliga planer, och att hitta mark för helt nya planer. Som ni kanske känner till beslutade Idrotts- och föreningsnämnden i juni om förstärkningarna i anläggningsbeståndet för fotboll, det var positivt. I beslutet pekades bland annat Dalen och lekplatsen Plikta i Slottsskogen ut som ytor för konstgräsetablering. Vi hoppas kunna återkomma i närtid med besked om ytterligare anläggningsförstärkningar och kommer fortsätta arbeta för att säkerställa att fotbollsspelande göteborgare, unga som gamla, ska ha god tillgång till fotbollsplaner av bra kvalitet. Hoppas det var svar på ert mejl. Hör av er om det är något mer ni undrar över.


Vänlig hälsning Nils Brodin (V)
Stadssekreterare GÖTEBORGS STAD
Kommunstyrelsen"

"Hej!
Tack för ert brev. Idrotts- och föreningsnämnden är medveten om problematiken kring fotbollsytor i centrala Göteborg och gav därför förvaltningen i uppdrag om att utreda möjligheterna till utökning. Den 18/6 beslutade nämnden om att genomföra åtgärderna i idrotts- och föreningsförvaltningens utredning ” Utredning om fotbollens förutsättningar i centrala Göteborg - Nulägesbild samt förslag till investeringar för att stärka anläggningsbeståndet”. Utredningen bifogas detta mail. Utredning togs under våren fram bland annat genom att föra dialog med fotbollsföreningarna i de centrala stadsdelarna. Åtgärderna sammanställs i de båda följande tabellerna:

image0014.png

image0023.png
För Bettan Andersson, ordförande Idrotts- och föreningsnämnden,
Karin Lackéus
Avdelningschef Föreningsstöd
GÖTEBORGS STAD
Idrotts- och föreningsförvaltningen"


Christoffer Sevholt, Göteborgs Fotbollsförening

Hej fotbollsvänner!

2024-08-21 19:13:12

I början av juni vädrade vi i GFF våra tankar runt planbristen som råder i områdena runt Slottsskogen och startade en namninsamling.

Kort därefter, i samförstånd med vår syskonförening Azalea BK och våra grannföreningar Masthugget BK, Sandarna BK och Argo SK, så ställde sig alla bakom vår namninsamling som under sommaren samlat nära 800 underskrifter. 

Nu vill vi till upp över 1000 ✍️ för att sedan skicka in listan till Idrotts- och föreningsnämnden samt berörda politiker i Göteborgs Stad som under hösten ska besluta om det blir fler fotbollsplaner i vårt närområde.

Tack alla som stöttat denna sak! Vi får aldrig glömma eller underskatta idrottens kraft. Den förenar, skapar trygghet, mening och bidrar till folkhälsan ✊🏼

Dela till nära och kära! ⚽️❤️ 

https://www.skrivunder.com/bygg_fler_fotbollsplaner_runt_slottsskogen


Christoffer Sevholt, Göteborgs Fotbollsförening



Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.